Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Pesta afectează și fermele de porci
31.10.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2175

Pesta porcină face ravagii în Olt. În timp ce veterinarii fac eforturi să stingă focarele, noi cazuri de boală apar în diferite zone ale județului. Afectați sunt atât micii producători, care riscă să rămână fără porc de Crăciun, dar mai ales fermele. Cele mai multe au fost incluse în zona de restricție nu au mai putut livra animale către abatoare.


A fost un an greu pentru crescătorii de porci din județ. Virusul pestei s-a extins constant, de la începutul anului și pare de neoprit.
Sunt afectați atât micii fermieri, care sperau să obțină profituri din creșterea suinelor în gospodăriile proprii, dar mai ales fermele mari. De multe ori, boala a apărut în apropierea lor, iar medicii veterinari au fost nevoiți să instituie restricții legate de circulația animalelor. Din această cauză, porcii nu au mai putut ajunge la timp în abator, iar pierderile economice au fost însemnate.
Veterinarii spun că fac eforturi să stingă cât mai repede focarele, pentru ca restricțiile să fie ridicate, iar porcii din marile ferme să fie comercializați potrivit angajamentelor.
În prezent, două din cele 11 exploatații comerciale din Olt sunt în zona de protecție a focarelor și nu pot scoate porci din ferme. Cea din Tufeni, spre exemplu, este afectată de un focar care evoluează în județul Argeș.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020