Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Culturi promițătoare de grâu și orz
30.10.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 168

Chiar dacă a fost o vreme destul de capricioasă, cu perioade lungi de secetă, fermierii olteni au reușit să încheie campania de semănat de toamnă. Mai mult decât atât, o parte din culturi au răsărit, starea de vegetație fiind una foarte bună, ceea ce înseamnă că putem spera la recolte promițătoare, spun specialiștii din Agricultură. Totodată, precipitațiile căzute astăzi sunt mană cerească pentru agricultura din Olt.


O toamnă secetoasă, cu temperaturi extrem de ridicate care le-a cam dat bătăi de cap fermierilor olteni. Campania de semănat s-a desfășurat în condiții grele, dar tehnologia avansată folosită de fermieri i-a ajutat să încheie cu bine acest sezon.

Din cele 130.000 de hectare semănate cu grâu, aproximativ 25.000 sunt răsărite, iar ploaia din această perioadă va înverzi și celelalte suprafețe cultivate în toamnă.
Chiar dacă semănatul s-a încheiat, fermierii olteni vor fi în continuare pe camp, să pregătească terenul pentru campania agricolă de primăvară.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020