Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: primul cort pentru colectarea legumelor
09.10.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 781

Ministerul Agriculturii a instalat primul cort pentru colectarea legumelor, în Olt, în comuna Vădăstrița. Aici își vor putea aduce producția fermierii înscriși în cooperative, marfa lor urmând să fie valorificată prin magazinele Casei de Comerț Agroalimentar Unirea. Astfel de corturi vor mai fi amplasate în alte trei localități din județ.


Legumicultorii olteni fac un pas decisiv în demersul lor de a livra produsele direct către consumatori. Cei din Vădăstrița și localitățile învecinate vor putea aduce producția în cortul amplasat de ieri în comuna lor. Aici, marfa va fi sortată și ambalată, pentru ca apoi să fie vândută prin magazinele de stat Unirea, ce vor fi deschise în mai multe orașe ale țării. Este un proiect complex, prin care Ministerul Agriculturii vrea să contracareze importurile de legume și să îi ajute pe producători să obțină un preț mai bun pentru produsele lor. Astfel de corturi vor mai fi amplasate și în Olt, dar și în alte județe ale țării.
Prezent la inaugurarea cortului de la Vădăstrița, președintele Federației Agrostar, Ștefan Nicolae, a explicat cât de importante sunt aceste spații de depozitare pentru legumicultori.
Legumicultorii din zonă sunt siguri că, de acum, le va fi mult mai ușor să ajungă cu marfa lor mai aproape de clienți, fie prin magazinele Unirea fie în supermarketuri. Au unde să își sorteze și să își depoziteze marfa, la temperatură controlată, pentru a putea să o livreze organizat și la prețuri bune.

Legumele și fructele colectate în aceste corturi vor fi sortate și vor ajunge în magazine 100% românești, deschise de Ministerul Agriculturii în cadrul Casei de Comerț Unirea. Unul dintre aceste magazine va funcționa în Slatina, pe Aleea Rozelor, într-un imobil aflat în apropierea cinematografului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE