Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noi sisteme de irigații, gata să pornească
08.10.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 107

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare anunță că a finalizat noi lucrări de reabilitare a infrastructurii principale de irigații, în Olt. Până la sfârșitul săptămânii vor porni două din cele 4 stații retehnologizate pe Terasa Caracal, iar în curând amenajarea Bucșani-Cioroiu va funcționa la capacitate maximă.


De anul viitor, vom avea suprafețe mai mari irigate, în Olt. Noi amenajări principale au fost modernizate și vor fi puse în funcțiune. Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a încheiat prima serie de lucrări de retehnologizare la amenajarea Terasa Caracal. De asemenea, amenajarea Bucșani-Cioroiu, pornită anul trecut, funcționează acum la capacitate maximă. Și la Stația de punere sub presiune Celei a fost pornit un agregat care pompează apă pe amenajarea Ianca-Potelu. Astfel, numărul hectarelor irigate ar putea ajunge la 30.000 până la sfârșitul anului.
Și legumicultorii s-au convins că un sistem de irigații crește semnificativ producțiile și au luat apă din canalele ANIF.
Legumicultorii, dar și cei care investesc în culturile de cereale din zona de sud a județului își vor putea crește și ei producțiile. De anul viitor va fi pusă în funcțiune și Terasa Corabia, aflată și aceasta în retehnologizare. Tot ce trebuie să facă agricultorii este să își pună la punct sistemele secundare, astfel încât să poată duce apa către plante.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE