Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Asigurări agricole cu bani europeni
19.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 85

Fermierii olteni își pot asigura culturile agricole și animalele cu bani europeni. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a deschis o nouă linie de finanțare, prin care se pot accesa sume importante de bani. Singura condiție care trebuie îndeplinită este ca beneficiarul să aibă încheiat un contract de asigurare cu o firmă specializată.


Pe lângă sprijinul financiar acordat pentru dezvoltarea afacerilor, fermierii pot solicita fonduri europene și pentru asigurarea culturilor agricole și animalelor. De curând, AFIR a deschis, în premieră, o linie de finanțare în cadrul submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și plantelor”. 30 noiembrie 2019 este ultima zi în care doritorii pot accesa această măsură.
Riscurile eligibile în cadrul acestei linii de finanțare sunt atât pentru fenomenele climatice nefavorabile, precum: secetă, arșiță, inundații sau îngheț, cât și pentru achiziționarea de tratamente pentru combaterea dăunătorilor. Valoarea sprijinului nerambursabil se acordă în funcție dimensiunea fermei.
Până la această dată, în Olt, trei fermieri din sudul județului au depus cereri de finanțare pentru asigurarea culturilor agricole. Fondurile europene disponibile pentru acest tip de sprijin acordat fermierilor prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020 sunt în valoare de aproximativ 43 de milioane de euro, la nivel național.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019