Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Încă două cooperative agricole în Olt
17.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1988

Convinși de avantajele asocierii în cooperative agricole, având exemplul celor din Vădastra și Vădăstrița, mai mulți tineri din Izbiceni s-au hotărât să înființeze două astfel de organizații. Fermierii își doresc să-și vândă marfa într-un mod organizat și la un preț cât mai avantajos.


Deși reticenți la început la ideea de asociere, de curând fermierii din comuna Izbiceni s-au hotărât să înființeze două cooperative agricole. Ajutați și consiliați de Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii, tinerii vor să urmeze exemplul colegilor din cooperativele care livrează deja marfa către marile lanțuri de magazine din țară.

Alexandru Dinu și Florin Culcescu sunt doi dintre tinerii fermieri din Izbiceni care au hotărât să se asocieze. Legumicultorii moștenesc afacerea de familie și doresc să o dezvolte, odată intrați în aceste organizații de producători.
Legumicultorii olteni se plâng că marfa sănătoasă și de calitate, produsă cu trudă, dar și cu investiții costisitoare ajunge pe mâna intermediarilor. La sfârșitul campaniei agricole, profitul obținut este mult diminuat.
Săptămânile trecute, zeci de tone de tomate produse de legumicultori din Cooperative Agricole Vădastra și Vădăstrița au ajuns în galantarele unui mare lanț de supermarketuri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE