Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Încă două cooperative agricole în Olt
18.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1403

Convinși de avantajele asocierii în cooperative agricole, având exemplul celor din Vădastra și Vădăstrița, mai mulți tineri din Izbiceni s-au hotărât să înființeze două astfel de organizații. Fermierii își doresc să-și vândă marfa într-un mod organizat și la un preț cât mai avantajos.


Deși reticenți la început la ideea de asociere, de curând fermierii din comuna Izbiceni s-au hotărât să înființeze două cooperative agricole. Ajutați și consiliați de Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii, tinerii vor să urmeze exemplul colegilor din cooperativele care livrează deja marfa către marile lanțuri de magazine din țară.

Alexandru Dinu și Florin Culcescu sunt doi dintre tinerii fermieri din Izbiceni care au hotărât să se asocieze. Legumicultorii moștenesc afacerea de familie și doresc să o dezvolte, odată intrați în aceste organizații de producători.
Legumicultorii olteni se plâng că marfa sănătoasă și de calitate, produsă cu trudă, dar și cu investiții costisitoare ajunge pe mâna intermediarilor. La sfârșitul campaniei agricole, profitul obținut este mult diminuat.
Săptămânile trecute, zeci de tone de tomate produse de legumicultori din Cooperative Agricole Vădastra și Vădăstrița au ajuns în galantarele unui mare lanț de supermarketuri.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019