Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Kituri solare gratuite pentru irigații
07.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 134

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare va oferi anul acesta 1.000 de kituri solare cu sisteme de picurare, pentru fermierii care vor să înființeze culturi de legume de-a lungul canalelor de irigații. Anunțul a fost făcut de directorul ANIF, Florin Barbu, care a explicat că asemenea sisteme au fost instalate deja în Dolj.


Ministerul Agriculturii își propune să extindă suprafețele cultivate cu legume și le oferă micilor fermieri sisteme de irigații care folosesc energia solară, pentru culturile înființate în câmp. Directorul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Florin Barbu, a explicat că primul kit de acest fel a fost instalat deja în județul Dolj, conceptul urmând să fie extins în toată țara.
Primele 1.000 de kituri solare pentru irigații ar urma să ajungă la fermieri chiar de anul acesta. Costurile sistemului, dar și cele de instalare urmează să fie suportate de ANIF. Legumicultorii trebuie doar să își înființeze culturile.

Oficialii Ministerului Agriculturii speră să convingă cât mai mulți tineri care muncesc peste hotare să se întoarcă acasă și să practice legumicultura, încurajați de acest program.


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE