Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Produc legume pentru supermarketuri
14.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 452

Legumicultorii olteni care fac parte din proiectul pilot al Ministerul Agriculturii în parteneriat cu un cunoscut supermarket din România și Cooperativa Țara Mea au primit, astăzi, răsadurile, pesticidele și insecticidele. Peste câteva luni, oamenii își vor putea valorifica producția în acest lanț de magazine într-un mod organizat și la un preț avantajos.


Programul pilot care își propune să aducă legume românești înt-un lanț important de supermarketuri a intrat în linie dreaptă. Astăzi, cei 27 de olteni din bazinul legumicol Pleșoiu, Strejești, Grădinari, care fac parte din acest program, au primit răsadurile. Mii de fire de tomate, ardei kapia și ardei gogoșar, provenite din semințe 100% românești vor fi plantate în solariile oltenilor. Pentru început legumicultorii au intrat în proiect doar cu parte din fermă.

Pe toată perioada de producție, fermierii din acest program vor fi atent monitorizați de specialiști.
Ionuț Răducu și Constantin Spânu sunt doi dintre fermierii din județ care au mari așteptări de la acest proiect. Ei speră ca de acum înainte să nu mai stea la mâna samsarilor, care le oferă prețuri mici pentru legumele lor.
Proiectul este implementat în șapte județe și sunt implicați 400 de fermieri. Reprezentanții supermarketului au investit 5 milioane de euro pentru ca în magazinele lor să existe marfă românească.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019