Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină să extinde la Rusănești
24.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 728

După cele două focare de pestă porcină africană confirmate la Rusănești, veterinarii au suspiciuni că virusul ar fi ajuns și în a treia gospodărie. Este vorba despre doi porci aduși tot din Teleorman, ai unui bărbat care a lucrat și el la stână.


Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt și astăzi în Rusănești, unde iau măsuri pentru izolarea unui al treilea posibil focar de pestă porcină. Acesta s-ar putea confirma în gospodăria șeful fermei de oi din Teleorman, și el locuitor al comunei Rusănești. Bărbatul are doi porci care au fost crescuți și ei la marginea pădurii în care au fost confirmate mai multe focare de pestă, la mistreți. Autoritățile au luat ieri probe și așteaptă rezultatele pentru confirmarea bolii, iar între timp au izolat și au dezinfectat gospodăria respectivă. De asemenea, au fost luate probe și de la porcii vecinilor. „S-au luat probe de la câte 20 de gospodării aflate în aproprierea focarelor, pentru a vedea dacă virusul s-a extins. Deocamdată a fost omorât un singur porc, din gospodăria fratelui ciobanului respectiv și s-a ridicat carnea de la doi porci care fuseseră sacrificați de cei doi frați anterior confirmării focarului. Sperăm că vom reuși să ținem totul sub control, astfel încât să nu fie luate măsuri de sacrificare a tuturor porcilor din comună”, a declarat primarul din Rusănești, Alexandru Chirea

 

porci al treilea focar rusanesti pesta porcina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019