Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină, adusă la Rusănești de un cioban care a lucrat în Teleorman
23.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 740

Un cioban care lucra la o stână din Teleorman a adus virusul pestei porcine africane în Olt. El a adus în Rusănești trei porci care erau deja infectați. Pe unul l-a tăiat, pe unul i l-a dat fratelui său, iar pe celălalt, care a și murit, l-a păstrat în gospodăria sa. Și porcul care a ajuns la fratele ciobanului, tot în Rusănești, pare să fie bolnav de pestă.


Primarul comunei, Alexandru Chirea, a explicat cum a ajuns pesta porcină africană în județ. „Persoana în gospodăria căreia a fost găsit porcul mort a lucrat la o stână din Teleorman, acolo unde au fost mai multe cazuri de pestă la porcii mistreți. A avut trei porci pe care i-a ținut la stână până acum 15-20 de zile și a venit cu ei bolnavi. Unul i l-a dat fratelui său. Și de la acesta au fost prelevate probe de sânge, s-a făcut dezinfectarea adăpostului”, a spus edilul.
Veterinarii din Olt au luat deja primele măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, la Rusănești. Sunt și acum în comună, unde instalează filtre dezinfectante și examinează porcii din gospodăriile populației.
 

pesta rusanesti cioban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019