Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină, adusă la Rusănești de un cioban care a lucrat în Teleorman
23.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 757

Un cioban care lucra la o stână din Teleorman a adus virusul pestei porcine africane în Olt. El a adus în Rusănești trei porci care erau deja infectați. Pe unul l-a tăiat, pe unul i l-a dat fratelui său, iar pe celălalt, care a și murit, l-a păstrat în gospodăria sa. Și porcul care a ajuns la fratele ciobanului, tot în Rusănești, pare să fie bolnav de pestă.


Primarul comunei, Alexandru Chirea, a explicat cum a ajuns pesta porcină africană în județ. „Persoana în gospodăria căreia a fost găsit porcul mort a lucrat la o stână din Teleorman, acolo unde au fost mai multe cazuri de pestă la porcii mistreți. A avut trei porci pe care i-a ținut la stână până acum 15-20 de zile și a venit cu ei bolnavi. Unul i l-a dat fratelui său. Și de la acesta au fost prelevate probe de sânge, s-a făcut dezinfectarea adăpostului”, a spus edilul.
Veterinarii din Olt au luat deja primele măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, la Rusănești. Sunt și acum în comună, unde instalează filtre dezinfectante și examinează porcii din gospodăriile populației.
 

pesta rusanesti cioban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE