Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Porci Bazna și Mangalița, într-o fermă din Scornicești
02.11.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 448

Oltenii nu s-au speriat de pesta porcină africană. Fermierii sunt în continuare interesați de creșterea porcilor din rasele autohtone Bazna și Mangalița. Astăzi, încă un fermier din Scornicești, înscris în programul cu purcei gratis, a intrat în posesia animalelor. Până la această dată, la nivelul județului Olt, 80 de suine au fost livrate prin programul guvernamental.


Confirmarea mai multor cazuri de pestă porcină africană în județele vecine, Teleorman și Dolj, nu i-a speriat pe fermierii olteni. O dovedește numărul de beneficiari din Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele românești Bazna și Mangalița. În județul nostru, 455 de olteni s-au înscris în acest program prin care solicită de la stat aproximativ 3.000 de purcei. Potrivit reprezentanților de la Direcția pentru Agricultură Olt, niciun solicitant al programului nu a renunțat la acest sprijin.

În această dimineață, un alt crescător de suine din Olt a intrat în posesia purceilor subvenționați. Constantin Ilie este din Scornicești și are o mică fermă de suine. Spune că vrea să își extindă afacerea, în ciuda virusului pestei porcine, care amenință crescătoriile de porci.

Aceasta a fost a treia livrare de purcei de la fermierul Nicolae Ciobanu din Găneasa.
Până la sfârșitul anului, fermierul oltean speră să livreze încă 40 de purcei din rasele românești Bazna și Mangalița.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE