Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cooperativele, o speranță pentru agricultori
11.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 130

Mulți fermieri olteni au înțeles avantajele asocierii în cooperative. Reducerile fiscale, creșterea producției și a profitului sunt principalele beneficii ale acestor asocieri. Reprezentanții Guvernului, care au schimbat legislația în avantajul acestor producători, spun că ei vor avea profituri și mai mari, dacă vor fi uniți și vor reuși să intre cu marfa în supermarketuri.


De la începutul anului, de când legea cooperativelor agricole a fost modificată în interesul producătorilor, mulți olteni au hotărât să se asocieze și au înființat șapte cooperative. Prezent la cea de-a doua ediție a „Zilei Recoltei” de la Slatina, Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR s-a declarat mulțumit de modul în care agricultorii olteni s-au mobilizat în vederea asocierii.

Roadele acestor asocieri se vor vedea în viitorul apropiat, a mai spus Chesnoiu.
Speranțe mari au și legumicultorii olteni care au renunțat deja să-și mai vândă marfa pe marginea șanțului și s-au asociat.

La nivelul județului Olt sunt înființate cooperative agricole la Pleșoiu, Grădinari, Ghimpețeni, Vădastra Vădăstrița, Scornicești și Izbiceni.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE