Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina│Transportul public, la următorul nivel
22.01.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 357

Transportul public în comun din Slatina se va desfășura în condiții mult mai moderne și mai prietenoase. Opt autobuze electrice urmează să circule pe traseele din oraș, în cel mai scurt timp.


Vin primele autobuze electrice! Acesta este mesajul transmis de către reprezentanții municipalității. Perioada de atribuire a achiziției s-a încheiat recent și nu au existat contestații, drept pentru care Ministerul Dezvoltării a desemnat câștigătorul licitației. Potrivit edilului Slatinei, Emil Moț, acest proiect face parte dintr-un amplu proces de modernizare a orașului.
„Dragi slătineni,
În ultimii ani, cu toții ați fost martori ai amplului proces de modernizare de care s-a bucurat orașul nostru și implicit noi, ca locuitori ai Slatinei a cărei dezvoltare o continuăm concomitent pe cât mai multe planuri.
Odată cu restul măsurilor ce vor fi implementate în vederea promovării mobilității urbane durabile, achiziționarea de mijloace de transport ecologice va contribui la reducerea emisiilor de CO2 în Municipiu. Slătinenii vor avea oportunitatea de a utiliza noile mijloace de transport ce le vor asigura toate condițiile și facilitățile de care pot beneficia la momentul actual locuitorii unui oraș modern și european.”, a postat primarul Emil Moț pe pagina sa de socializare.

În paralel, municipalitatea are în derulare proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziția de autobuze ecologice», finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Investiția constă în achiziționarea a zece autobuze ecologice full electrice, dar și a zece stații de încărcare electrică lentă. Primăria a stabilit și liniile de transport local pe care vor circula aceste autobuze: unul pe linia 1C, unul pe linia 2, două autobuze pe linia 3, trei autobuze pe linia 4, un autobuz pe linia 5B.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE