Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CL Slatina│Bugetul pentru „Gala Laureaților”, aprobat
13.01.2021
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 181

Sute de elevi și zeci de cadre didactice, sportivi, antrenori și cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie vor fi premiați luna aceasta de către municipalitate, la „Gala Laureaților”. Premierea acestora nu va mai avea loc în cadrul unor spectacole, așa cum se organizau în anii trecuți, de ziua Slatinei. Laureații își vor putea ridica premiile în bani, de la casieria direcției de taxe și impozite a primăriei.


Consilierii locali au aprobat, în ședință extraordinară, bugetul pentru evenimentul anual „Gala Laureaților”, ajuns acum la cea de-a cincea ediție.
400.000 de lei este suma care va acoperi premiile pentru cei mai buni elevi, dascăli, sportivi, antrenori și cupluri longevive din Slatina.

Pe lista premianților Slatinei se află anul acesta:
688 elevi
71 cadre didactice
126 sportivi
26 antrenori
54 cupluri

Premierea se va efectua după o programare stabilită, cu respectarea normelor în vigoare împotriva răspândirii virusului SARS COV-2. Elevii, profesorii, sportivii, antrenorii și cuplurile din municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie își vor ridica premiile în bani, de la casieria Direcției Generale Economice din strada Toamnei nr.2.

1. Premiile pentru elevi - Burse de merit :
• Bursa ”Eugen Ionescu” acordată elevilor premiați la olimpiade naționale pe specialități– fazele naționale. Valoarea premiului este echivalentul a 100 euro - 486 lei. Vor fi premiați 36 elevi.
• Bursa „Ion Minulescu” acordată elevilor de la unitățile de învățământ din Slatina care au obținut media 10 de absolvire în anul 2020. Valoarea premiului este echivalentul a 75 euro – 364,50 lei. Vor fi premiați 474 elevi.
• Bursa „George Poboran” se acordă elevilor din şcolile de arte şi meserii care obţin premiile I-III la concursurile/ olimpiadele pe meserii în orice fază; această bursă de merit se acordă şi elevilor din licee, şcoli de arte şi meserii pentru investiţii şi inovaţii. Valoarea premiului este echivalentul a 50 euro – 243 lei). Vor fi premiați 28 elevi.
• Premiu special, în valoare de 100 lei/elev pentru interpreți individuali, premiați în concursurile naționale/internaționale de activități extrașcolare. Vor fi premiați 126 elevi.
• Premiu de excelenţă în valoare de 1.500 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2020 locul III respectiv medalie de bronz, mențiune sau diplomă de participare la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional. Vor fi premiați 24 elevi.

2. Premiile pentru sportivi:
• Premiu de excelenţă în valoare de 1.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele obţinute în anul 2020, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional. Vor fi premiați 15 sportivi.

• Premii pentru sportivii de performanţă premiaţi la Competiţiile Naţionale care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de învăţământ/cluburi afiliate la Federaţiile Române de specialitate, recunoscute de Statul Român, stabilite în funcţie de performanţele obţinute în anul competiţional 2020, poziţia ocupată în clasamentele oficiale si nivelul competiţiei:
1. Premiul I, în valoare de 250 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 55 sportivi.
2. Premiul II, în valoare de 200 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 22 sportivi.
3. Premiul III, în valoare de 150 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale şi la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar. Vor fi premiați 12 sportivi.
• Premiul de performanță în echipă în valoare de 220 lei/ sportiv, persoană(staff) acordat pentru întreaga activitate sportivă în sportul de performanță și pentru atingerea obiectivelor cluburilor în Ligile Naționale (în funcție de sportul olimpic practicat). Vor fi premiați 22 sportivi.

3. Premii pentru profesori si antrenori:
Marele premiu pentru profesori – medalia de bronz este în valoare de 1.500 lei, va fi acordat profesorilor care au pregătit elevii participanți la olimpiadele/concursurile internaționale și va fi acordat unui număr de 8 profesori.
Marele premiu pentru antrenori este în valoare de 500 lei, va fi acordat antrenorilor ai căror sportivi au obţinut premii la Campionatele Mondiale, Europene şi Balcanice. Va fi acordat unui număr de 10 antrenori.
Diplomele de merit și premiul pentru profesori vor fi acordate unui număr de 63 de cadre didactice. Premiul este în valoare de 150 lei.
Diplomele de merit și premiul pentru antrenori vor fi acordate în funcție de rezultatul obținut de sportivul/sportivii antrenați, pe fiecare specialitate:
1. Premiul I în valoare de 250 lei - 12 antrenori;
2. Premiul II în valoare de 200 lei – 1 antrenor;
3. Premiul III în valoare de 150 lei – 2 antrenori;

4. Cuplurile cu domiciliul în mun. Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2020. Vor fi premiate 54 de cupluri cu 1.000 lei/cuplu și diplome înrămate.

 


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE