Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Raport Google│ Slătinenii, iubitori de parcuri și natură
12.11.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 802

Pe întreaga perioadă a stării de alertă, locuitorii județului Olt au căutat să petreacă mai mult timp în case sau în spații deschise. Ultimul raport Google arată că la Slatina activitatea parcurilor a crescut cu aproximativ 25%, în timp ce la Caracal a scăzut cu peste 50%. Asta înseamnă că investițiile administrației slătinene în îmbunătățirea calității vieții își ating obiectivele propuse.


Pandemia de coronavirus a schimbat radical preferințele oltenilor în ceea ce privește petrecerea timpului liber. Oamenii s-au adaptat rapid la noile condiții și s-au reorientat către facilitățile pe care le oferă fiecare oraș în parte din județ. Acest lucru a fost monitorizat și de cercetătorii de la Google, care au analizat atent mobilitatea locuitorilor pentru fiecare oraș. Potrivit acestui raport, Slatina este singura localitate care are o creștere a activității în parcuri, în timp ce restul orașelor înregistrează o scădere semnificativă.
Slătinenii recunosc și ei faptul că parcurile au devenit mult mai ofertante decât magazinele, restaurantele sau cafenelele. Ei spun că cea mai frumoasă zonă de agrement este, în acest moment, Parcul Tineretului, dar nu exclud nici celelalte spații verzi din oraș.
Raportul cercetătorilor de la Google oferă și o imagine a direcțiilor în care autoritățile locale au ales să investească. Primăria Slatina a alocat frecvent fonduri pentru reabilitarea și întreținerea parcurilor și spațiilor verzi din oraș, scopul fiind acela de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.
Proiectele de înfrumusețare și extindere a spațiilor verzi din Slatina vor continua. Lucrările de reamenajare a Esplanadei Slatina și a Expo Parcului sunt începute, iar, în curând, slătinenii se vor putea bucura de o nouă zonă modernă de promenadă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE