Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai mult spațiu verde, oxigen pentru Slatina
16.09.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 2050

Pe lângă investițiile de infrastructură, atât de necesare pentru un oraș cu o zonă industrială puternică, slătinenii au nevoie și de locuri de relaxare. Parcurile mari, dar și părculețele din cartiere sau rondurile de flori le oferă o priveliște frumoasă și îngrijită pe tot parcursul anului. Perspectivele administrației locale și ale primarului Emil Moț sunt legate de modernizarea și extinderea acestor zone, pentru a transforma Slatina într-un adevărat „oraș verde”.


În urmă cu patru ani, Primăria Slatina a înfiinţat propria firmă care să se ocupe de administrarea zonelor verzi şi de înfrumuseţarea urbană. Micile detalii, care ne fac tuturor viața mai frumoasă, cum sunt rondurile de flori, gazonul mereu îngrijit, contribuie semnificativ la imaginea orașului. Una dintre cele mai frumoase zone verzi din Slatina este acum Parcul Tineretului. Devenit cel mai popular loc în rândul slătinenilor, parcul este animat în permanență de copii, părinți și bunici. Fie că aleg să se joace sau doar să facă o simplă plimbare, cu toții respiră aer curat și proaspăt în această adevărată oază de relaxare.
O altă zonă de promenadă și de relaxare este Parcul „Eugen Ionescu”. Astăzi, zeci de muncitori și utilaje lucrează intens pentru a oferi parcului o nouă înfățișare. Reprezentantul societății Dezvoltare Urbană Slatina spune că lucrările sunt foarte avansate. Proiectul de reabilitare și de modernizare prevede refacerea și extinderea sistemului de irigații, înlocuirea pavajului existent din piatră cubică cu unul nou și mai sigur pentru copii și schimbarea întregului mobilier urban.

Slatina este frumoasă în toate cartierele sale. În părculețele amenajate între blocuri, dar și pe principalele străzi, decorul urban realizat din flori și mult spațiu verde oferă orașului un peisaj special.
Conștienți de importanța spațiilor verzi, nu doar pentru aspectul lor, ci și pentru oxigenul pe care ni-l oferă, reprezentanții municipalității au fost mereu preocupați de întreținerea lor. Prezent recent în emisiune „De la stânga la dreapta” de la Olt Tv, viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu a vorbit despre perspectivele pe care primăria le are pentru extinderea zonelor verzi.
Pe lângă toate aceste lucrări de îngrijire a spațiilor verzi, Dezvoltare Urbană Slatina asigură și mentenanța locurilor de joacă și a fântânilor arteziene din oraș.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE