Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăria Slatina în acțiune, ISJ în vizită
14.09.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 3669

Prefectul Județului Olt, alături de șeful Inspectoratului Școlar, au fost astăzi în vizită pe la școlile din Slatina. Au vrut să vadă dacă unitățile de învățământ mai au nevoie de ajutor, chiar dacă, până acum, cel oferit de către Guvernul României, Ministerul Educației și instituțiile de resort a lipsit cu desăvârșire. Mai mult, reprezentantul învățământului oltean a dorit să mulțumească Primăriei Slatina pentru implicarea promptă și eficientă din ultima perioadă, astfel încât, elevii slătineni să înceapă școala în siguranță.


După ce Primăria Slatina, alături de toți directorii de școli din oraș, au făcut eforturi uriașe pentru a începe noul an școlar în condiții de siguranță, Prefectul Județului Olt și inspectorul școlar general au venit, astăzi, în vizită. Au vrut să vadă dacă mai pot ajuta școlile cu ceva, chiar dacă, atunci când aveau mai mare nevoie, instituțiile abilitate au plasat toată responsabilitatea în spinarea autorităților locale.
Inspectorul școlar general, Victor Iacobescu, a ținut chiar să mulțumească Primăriei Slatina pentru faptul că a avut grijă ca elevii să nu ducă lipsă de măști și de materiale dezinfectante.
Gafele Guvernului și ale Ministerului Educației continuă să apară. Într-o conferință de presă recentă, reprezentantul învățământului oltean declara că se lucrează la o centralizare a numărului de copii care vor beneficia de tablete din partea statului, însă, nici până acum nu se știe cu certitudine câte device-uri vor fi alocate pentru județul nostru. Chiar dacă la nivel județean se încearcă găsirea de soluții rapide, comunicarea cu Ministerul Educației împiedică toate eforturile inspectoratului.

În urma acestor vizite, reprezentanții Guvernului din județ au rămas plăcut surprinși de modul în care Primăria Slatina și școlile din oraș au reușit să se organizeze. Singura problemă pe care au semnalat-o în prima zi de școală, a fost legată de numărul prea mare de părinți prezenți în jurul școlii. Astfel, la unele unități de învățământ, forțele de ordine au fost nevoite să intervină și să disperseze aglomerația creată.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE