Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cresc încasările din taxe și impozite
04.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 137

Procentul încasărilor de taxe și impozite la bugetul local a crescut în ultima perioadă, însă este în continuare mai mic decât cel din aceeași perioadă a anului trecut. Îmbucurător este faptul slătinenii s-au împrietenit cu tehnologia, astfel că, numărul celor care au ales să folosească metodele de plată online, a crescut. Reprezentanții Direcției Economice Slatina au anunțat că după data de 25 octombrie se va trece la sancționarea rău-platnicilor.


30 iunie a fost ultima zi în care persoanele fizice și juridice au beneficiat de bonificațiile de 10, respectiv 2 la sută pentru plata impozitelor pe clădiri, terenuri și autoturisme. Din cauza pandemiei de coronavirus, procentul încasărilor de taxe și impozite, până la această dată, a scăzut, însă scenariul reprezentanților Direcției Economice Slatina este unul optimist.

Contextul epidemiologic actual are și părți bune. Teama de contractare a virusului chinezesc i-a îndemnat pe mulți slătineni să folosească metodele de plată la distanță, astfel că, numărul celor care și-au achitat dările locale online a crescut cu aproximativ 50% față de anul trecut.

Potrivit directorului general adjunct al Direcției Economice Slatina, Răzvan Mihai, slătinenii care nu își vor achita taxele și impozitele locale până la data de 25 octombrie vor fi penalizați. Printre măsurile aplicate rău-platnicilor se numără poprirea pe conturi sau blocarea acestora.  

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Primăria Slatina în acțiune, ISJ în vizită

Prefectul Județului Olt, alături de șeful Inspectoratului Școlar, au fost astăzi în vizită pe la școlile din Slatina. Au vrut să vadă dacă unitățile de învățământ mai au nevoie de ajutor, chiar dacă, până acum, cel oferit de către Guvernul României, Ministerul Educației și instituțiile de resort a lipsit cu desăvârșire. Mai mult, reprezentantul învățământului oltean a dorit să mulțumească Primăriei Slatina pentru implicarea promptă și eficientă din ultima perioadă, astfel încât, elevii slătineni să înceapă școala în siguranță.
14 Sep 2020