Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă
29.07.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 452

Cele 3 puncte de prim-ajutor mobile achiziționate de Primăria Slatina vor putea folosite de slătineni pe toată perioada caniculei. Oamenii spun că este o inițiativă foarte bună, mai ales pentru cei cu probleme de sănătate. Noile centre mobile au fost amplasate în cele mai aglomerate zone ale orașului, astfel încât toți cetățenii afectați de caniculă să poată beneficia de asistență medicală.


 Temperaturile ridicate ale sezonului de vară pot afecta sănătatea organismului, cele mai predispuse categorii fiind persoanele în vârstă sau cu alte afecțiuni. De aceea, Primăria Municipiului Slatina a hotărât să achiziționeze 3 puncte de prim-ajutor moderne, care să înlocuiască vechile corturi folosite în anii anteriori. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Slatina spun că acestea vor funcționa în zilele în care sunt în vigoare atenționări meteorologice de caniculă.
Fiecare cetățean care va avea nevoie de servicii de prim-ajutor va fi atent monitorizat de asistenții medicali ai Direcției de Asistență Socială Slatina, până în momentul în care va putea pleca în siguranță acasă sau, după caz, până la sosirea echipajelor medicale de urgență. De asemenea, aici, oamenii pot primi informații cu privire la protecția pe timp de caniculă sau cu privire la situația pandemică actuală.
Cele trei puncte de prim-ajutor au fost deja amplasate în cele mai aglomerate zone ale orașului, respectiv pe Bulevardul A.I. Cuza, lângă sediul Poliției Rutiere, în zona Poștei, lângă Fântâna Speranței și în Piața Zahana. Slătinenii spun că acum beneficiază de condiții sunt mult mai bune decât cele oferite în anii precedenți, iar mulți dintre ei chiar vor apela cu încredere la serviciile oferite de medicii din cadrul Direcției de Asistență Socială Slatina.
Noile centre de informare și asistență medico-socială vor fi deschise în zilele în care există un cod de temperaturi extreme în vigoare, în intervalul orar 10 – 18, în zilele lucrătoare și 10 – 14 sâmbăta.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020