Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
2020, anul investițiilor în infrastructură la Slatina
28.07.2020
Autor articol: Simona Vîrban
Vizualizari: 289

Un oraș în continuă dezvoltare are nevoie de străzi pe măsură. Pornind de la această idee, Primăria Slatina investeşte în modernizarea sau reabilitarea infrastructurii rutiere. Aşa cum a anunţat încă de la începutul anului, la stabilirea bugetului, primarul Emil Moţ s-a asigurat că toţi constructorii vor lucra în ritm susţinut la proiectele deja începute şi că se vor deschide şantiere noi. Acum, promisiunile de la început de an sunt deja onorate.


 Mai bine de un milion de lei sunt alocați, în bugetul de anul acesta, pentru lucrări noi de asfaltare. Se lucrează în același sistem ca și anul trecut, cu trei constructori, astfel încât străzile și tronsoanele respective să fie reabilitate cât mai repede.
În paralel, Primăria Slatina va realiza documentația tehnică și pentru alte străzi și cartiere, astfel încât lucrările să înceapă rând pe rând, fără perioade de așteptare.
Iar de la începutul anului și până acum s-a lucrat în permanență, fiind deschis șantier după șantier pe mai multe străzi ale orașului. 

S-a lucrat mult în cartierul Satul Nou, unde sunt deja asfaltate străzile Islazului, Lacului și Zorilor.

O lucrare extrem de importantă, finalizată recent, este refacerea carosabilului pe strada Basarabilor, pe tronsonul care duce către barajul Oltului. Șoseaua este pregătită acum să preia traficul în cazul în care Podul Olt va fi închis pentru reparații. Iar cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din Slatina este supralărgirea străzii Drăgănești, în zona industrială. Se circulă acum în cele mai bune condiții, pe patru benzi, într-o zonă în care, la începutul anului, blocajele în trafic erau frecvente.
Primarul Emil Moț a gândit o strategie prin care, începând cu anul 2019 și până în 2023, să fie reabilitate peste 100 de obiective de infrastructură rutieră, valoarea investiției fiind de peste 90 de milioane de lei. Constructorii au fost desemnați, iar lucrările vor începe imediat ce se vor finaliza etapele de proiectare, fără să mai fie nevoie de licitații pentru fiecare stradă în parte. Spre exemplu, peste câteva zile, consilierii locali vor dezbate și aproba un proiect care vizează modernizarea altor trei străzi din

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020