Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Primul meu ghiozdan” continuă la Slatina
28.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 73

Primăria Municipiului Slatina va oferi și anul acesta ghiozdane echipate cu rechizite elevilor care încep în toamnă clasa pregătitoare. Regulamentul programului social a fost dezbătut în comisiile de specialitate și va fi suspus aprobării consiliului local.


Educația este un domeniu extrem de important pentru municipalitatea slătineană. Astfel, Primăria Slatina va continua campania „Primul meu ghiozdan”, prin care va aduce bucurie pe chipul prichindeilor. Este vorba despre elevii de la clasa pregătitoare din toate unitățile de învățământ, care vor primi în prima zi de școală un ghiozdan echipat complet.

„Primăria municipiului Slatina încurajează orientarea priorităţilor elevilor către educaţie, stimularea continuă a acestora şi reducerea fenomenului de abandon şcolar.
Prin acordarea unui ghiozdan complet echipat cu un set de rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare în anul şcolar 2020 - 2021 se urmăreşte sprijinirea elevilor din municipiul Slatina în parcurgerea procesului instructiv-educativ.” , se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Local.

Ghiozdanele achiziţionate de municipalitate vor avea dimensiuni adecvate vârstei elevilor şi vor fi de două culori diferite, pentru băieţi şi fete. Fiecare ghiozdan va conţine:

- 1 felicitare;
- 1 orar;
- 2 caiete tip II;
- 2 caiete 48 file dictando;
- 2 caiete 48 file matematică;
- 1 bloc de desen;
- 1 set acuarele 12 culori cu pensulă;
- 1 set carioci 10 culori;
- 1 penar complet echipat ce conţine: 1 stilou cu rezerve, 2 creioane, 1 gumă de şters, 1 ascuţitoare.”


Proiectul a fost dezbătut în comisiile de specialitate și va fi suspus aprobării consilierilor în ședința ce va avea loc cel mai probabil vineri. Pentru anul acesta, pentru finanţarea programului „Primul meu ghiozdan“, autoritățile au alocat suma de 90.000 lei. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020