Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, în topul orașelor dezvoltate
21.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 9652

Slatina este unul dintre orașele cele mai bogate din România, conform unui studiu recent. Produsul intern brut pe cap de locuitor, principalul indicator al nivelului de trai, îl depășește pe al multor orașe mari cum sunt Timișoara, Sibiul sau Aradul. De asemenea, venitul mediu pe cap de locuitor depășește 330 de euro pe lună, mai mare decât al multor reședințe de județ din țară.


Cu o economie puternică și investiții pe măsură, Slatina este unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale țării. Într-un studiu realizat de experții de la UrbanizeHub, reședința județului Olt este pe locul 14 în topul clasamentului prosperității. Orașe mai mari din regiune, cum sunt Craiova sau Piteștiul nici măcar nu se regăsesc în clasamentul care prinde cele mai bogate 30 de localități din țară. Astfel, produsul intern brut pe cap de locuitor, principalul indicator al performanței economice, depășește 23.000 de euro, cifră care situează Slatina în prima parte a clasamentului național, înaintea altor orașe mult mai mari, cum sunt Timișoara, Sibiu, Constanța sau Arad
Și la capitolul „venit mediu pe cap de locuitor”, Slatina înregistrează valori mari, peste cele ale unor municipii mult mai mari din țară. 332, 74 euro pe lună este venitul lunar mediu al unui slătinean, în timp ce în Ploiești, venitul mediu este de 312,99 euro, în Târgoviște de 290,02, iar în Râmicu Vâlcea este de 260,14.
Craiova, spre exemplu, cel mai mare oraș din Oltenia, nu se află în topul celor mai dezvoltate 30 de orașe din România. Primarul Slatinei, Emil Moț, a explicat, cu câteva luni în urmă, că reședința județului Olt este capitala economică a regiunii, datorită investitorilor care au găsit aici o climat propice și stabilitate.
Slatina este un oraș puternic nu dintr-o pură întâmplare, ci datorită unei viziuni coerente asupra dezvoltării orașului, pusă în aplicare cu succes de administrația Moț. Investitorii nu vin decât acolo unde găsesc facilități și autorități locale care manifestă deschidere față de cei care aduc un plus de valoare orașului. Iar la Slatina, marile companii au beneficiat de fiecare dată de sprijinul municipalității. Se investește masiv în infrastructură, pentru a se asigura că marile companii pot transporta ușor și ieftin mărfurile. Centura mediană a Slatinei, conectată cu Drumul expres Craiova-Slatina-Pitești, este o investiție de care vor beneficia nu doar locuitorii orașului, ci și marile companii de pe platforma industrială. Municipalitatea vine astfel întâmpinarea celor care asigură un buget local consistent, an de an.

Tot pentru a veni în sprijinul investitorilor, autoritățile din Slatina vor să construiască și un drum de legătură între parcul industrial dinspre Milcov, unde se află nou fabrică a Prysmian și cartierul Clocociov. Strada Drăgănești, de la ieșirea către Brebeni, va avea patru benzi pe sens.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020