Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
O nouă licitație pentru colectarea deșeurilor
20.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 233

Consiliul Județean a câștigat în instanță procesul de reziliere a contractului cu firma care nu a reușit să colecteze deșeurile din Olt. În perioada următoare, serviciul va fi scos din nou la licitație, scopul fiind cel de desemnare a unui operator care să colecteze deșeurile menajere din toate localitățile județului.


Instanța de judecată a dat câștig de cauză Consiliului Județean, în procesul intentat de firma de salubritate Rosal, care nu a reușit să respecte termenele pentru colectarea deșeurilor din Olt. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu. El a explicat că instituția pe care o conduce a fost nevoită se rezilieze contractul cu firma respectivă, care a primit mai multe amânări de la termenul inițial, dar tot nu și-a achiziționat utilajele necesare.
Cealaltă componentă a proiectului de management al deșeurilor, administrarea haldei ecologice de la Bălteni, funcționează fără probleme. Cheltuielile sunt însă mari, pentru că în prezent aduc deșeuri aici doar câteva localități care au operator de salubritate.
Atunci când proiectul va deveni funcțional și cu partea de colectare a gunoiului, problema deșeurilor va fi rezolvată în tot județul. Mașina de salubritate va trece pe la fiecare gospodărie, iar în localitățile rurale vor fi platforme de colectare pentru deșeurile de dimensiuni mai mari.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020