Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina se dezvoltă și în vreme de pandemie
18.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 4432

Deși am traversat o perioadă extrem de dificilă, în care timpul a stat parcă în loc, Slatina continuă să se dezvolte. Chiar dacă prioritățile s-au schimbat, investițiile începute au continuat. S-a lucrat intens la supralărgirea străzii Drăgănești, se pregătește licitația pentru reamenajarea ștrandului din Progresul, iar în scurt timp va începe montarea noilor lifturi în blocurile turn.


Continuă investițiile, la Slatina, chiar dacă autoritățile și-au concentrat atenția pe acțiunile de protejare a populației împotriva coronavirusului. Proiectele aflate în derulare au continuat, cu respectarea măsurilor de prevenire, fie că vorbim despre șantiere de modernizarea a unor străzi, fie de unele demersuri legislative pentru lucrări care nu au început încă. Cel mai mult s-a lucrat pe strada Drăgănești, de la sensul giratoriu către ieșirea din oraș, la supralărgirea carosabilului pe patru benzi. Primarul Emil Moț a anunțat în premieră la Olt Tv că tot aici va fi amenajată și o șosea care să lege ieșirea din Slatina de drumul expres care se construiește în apropiere.
Între timp, s-a desemnat constructorul pentru construirea parcării supraetajate de pe Aleea Muncii. Vor fi amenajate 170 de locuri de parcare, pe terenul cuprins între supermarketul și brutăria din zonă.
Primarul Emil Moț le-a dat o veste bună și slătinenilor care locuiesc în blocurile turn și așteaptă înlocuirea lifturile. În scurt timp vor începe lucrările.
Iar demersurile pentru continuarea a două proiecte importante, a căror finalizare din depinde în totalitate de Primăria Slatina, au continuat. S-a lucrat la caietul de sarcini pentru a fi demarată licitația în vederea transformării fostului ștrand din Progresul în parc, însă Primăria Slatina așteaptă în continuare o hotărâre de schimbare a destinației terenului, de la Ministerul Tineretului.
Pentru realizarea centurii mediane a Slatinei, care va porni din zona ALRO și va ajunge la ieșirea dinspre Brebeni, se așteaptă un ultim aviz din Parlament.

În câteva zile va fi redeschis și șantierul de modernizare și consolidare a Variantei Oituz, închis pe durata stării de urgență, la solicitarea constructorului. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024