Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Spații publice îngrijite, un oraș mai sigur
15.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 252

Nu doar scările de bloc au fost în atenția autorităților din Slatina, în ultimele două luni. Echipele Primăriei Slatina au fost seară de seară pe teren, să curețe și să igienizeze străzile și trotuarele. În plus, în urmă cu mai bine de o lună, zeci de autospeciale și agenți ai unei firme de profil au efectuat o dezinfecție amplă, la sol și în aer. Iar week-endul trecut, s-au efectuat tratamente fitosanitare complexe pe tot ce înseamnă spațiu verde, în Slatina.


Chiar dacă, de mai bine de două luni, sintagma după care ne-am ghidat cu toții au fost „Stați acasă!”, deplasările au fost inevitabile, pentru mulți dintre noi. Fie că am continuat să mergem la serviciu, am mers la cumpărături sau la farmacie, am fost nevoiți ieșim. Conștienți că oamenii trebuie să își continue activitățile zilnice, reprezentanții Primăriei Slatina au avut grijă să acționeze în permanență pe domeniul public. Pe 13 martie, la Slatina avea loc prima acțiune de dezinfecție. Când numărul cazurilor de coronavirus era încă mic și nu fuseseră instituite restricții de circulație, erau igienizate toate locurile de joacă din oraș.
Câteva zile mai târziu, pe 17 martie, dezinfecția s-a extins și în parcuri și părculețe, pentru ca slătinenii care le frecventau să fie în siguranță și tot atunci au început acțiuni similare în scările de bloc. Iar pe 18 martie, municipalitatea anunța că se igienizează atât spațiile comune din imobilele de locuit cât și străzile și trotuarele. S-a stabilit un grafic de acțiune, astfel încât nicio stradă, începând de la cele din centru și până la intrările în oraș, să nu fie uitată.
La jumătatea lunii aprilie, Primăria Slatina a reușit să aducă în oraș flota de autospeciale ale unei mari firme de dezinfecție. 14 autospeciale, dintre care 10 cu tunuri mari și alte 4 care dispun de generatoare ce asigură o acoperire de 360 de grade au ajuns sâmbătă dimineață în oraș. Primarul Slatinei, Emil Moț, cei doi viceprimari, Claudiu Stăncioiu și Gigi Vîlceleanu, administratorul public al orașului, Cristian Cismaru, dar și șefii mai multor direcții din cadrul Consiliului Local Slatina și alți 11 inspectori au planificat în detaliu această acțiune.
De la Magazinul Oltul, toate autospecialele au pornit în tandem, mai întâi pe Bulevardul A.I. Cuza, apoi în toate zonele orașului.
Chiar și după această mare acțiune de dezinfecție, angajații municipalității au continuat să spele cu spumă activă și dezinfectant absolut toate cartierele din oraș. Până astăzi, la ridicarea stării de urgență, mașinile de curățenie au trecut de șase ori prin fiecare zonă a Slatinei. Duminică, Primăria Slatina a încheiat seria acestor acțiuni cu un tratament fitosanitar complex, aplicat pe toate spațiile verzi. Au fost din nou angrenați agenții firmei specializate, care au acționat cu tunuri de mari dimensiuni, dar și cu atomizoare. Slătinenii au fost mulțumiți să vadă că primăria nu a neglijat nici acest aspect, care le va garanta plimbări în siguranță, după o perioadă atât de apăsătoare de izolare.
Cu o echipă de profesioniști, cu implicare și o strategie care a prevăzut riscurile ce vor urma, autoritățile din Slatina au demonstrat că știu să administreze orașul și în vreme de pandemie. Rămâne însă ca și noi să realizăm că toate aceste acțiuni au fost întreprinse pentru sănătatea noastră. Iar dacă nu rămânem în continuare atenți la pericolul care încă nu a trecut, atunci o putem lua de la capăt, cu restricții și teamă că noi, părinții sau bunicii noștri ne vom îmbolnăvi. Trebuie să evităm în continuare apropierea față de persoanele care nu fac parte din familia noastră, să ne plimbăm sau să stăm pe bancă, dar la distanță de prieteni sau cunoștințe și să cântărim bine fiecare decizie care ne-ar putea afecta sănătatea.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020