Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Locuințele slătinenilor, ferite de coronavirus
15.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 711

Spațiile închise pot deveni adevărate focare de îmbolnăvire, dacă nu sunt igienizate corespunzător. Iar dacă la noi acasă ne-am obișnuit să acordăm și mai multă atenție curățeniei, scările de bloc erau adesea neglijate. De aceea, încă de la începutul stării de urgență, Primăria Slatina a dezinfectat constant toate scările de bloc din oraș. În plus, s-au montat dozatoare, care au fost alimentate în permanență cu soluții dezinfectante.


Dezinfectarea interiorului scărilor de bloc din oraș a fost una dintre primele măsuri luate de Primăria Slatina, pentru a ține virusul la distanță de locuințele slătinenilor. Începând cu data de 18 martie, atunci când numărul cazurilor de coronavirus era încă foarte mic la nivel național, în Slatina a început igienizarea scărilor de bloc. Pentru a se asigura că acțiunea se desfășoară în mod eficient, iar substanțele folosite au efect asupra virusului și nu afectează oamenii, municipalitatea a apelat la serviciile unei firme specializate. Iar în baza unui grafic, echipele de dezinfecție, sub supravegherea angajaților primăriei, au luat la rând toate cele 1.400 de scări de bloc din oraș.
Locatarii au fost foarte mulțumiți să vadă că autoritățile s-au mobilizat pentru siguranța lor. Au spus că, la rândul lor, și ei sunt preocupați să păstreze spațiile comune cât mai curate, conștienți că aceste acțiuni contează atât de mult în această perioadă.

Tot în scările de bloc, au fost amplasate, începând cu data de 1 aprilie, dozatoare cu soluție dezinfectantă. Recomandarea a venit din partea Guvernului, dar a fost plasată de pe o zi pe alta în sarcina primăriilor. Administrația locală din Slatina a fost printre puținele din țară care a reușit să o ducă la bun sfârșit, tot cu mari eforturi și cu implicarea totală a factorilor de decizie.
Președinții asociațiilor de proprietari, dar și locatarii, și-au exprimat aprecierea față de rapiditatea de care a dat dovadă Primăria Slatina, în montarea dispenserelor.
Dezinfectarea scărilor de bloc a fost reluată constant, pe toată perioada stării de urgență, iar dozatoarele au fost umplute săptămânal cu dezinfectant. Cele defecte au fost reparate sau înlocuite, astfel încât slătinenii să se poate dezinfecta pe mâini înainte să intre în casele lor. Iar efectul acestor acțiuni este de necontestat: Slatina este și astăzi unul dintre orașele cel mai puțin afectate de coronavirus.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020