Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăria Slatina, dezinfectant în fiecare scară de bloc
01.04.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1047

Primăria Slatina achiziționează dozatoare și substanțe dezinfectante pentru fiecare scară de bloc din oraș. De astăzi a început montarea lor, iar până la sfârșitul săptămânii toate blocurile vor avea astfel de sisteme. Primarul Slatinei, Emil Moț, cere Guvernului să schimbe legea achizițiilor publice, astfel încât primăriile să poată achiziționa mai ușor aceste dispozitive și dezinfectanții.


Dozatoare cu soluție dezinfectantă la fiecare scară de bloc. Este o măsură instituită de Guvernul României, prin ordonanță militară, care stabilește că primăriile trebuie să monteze aceste dispozitive. La Slatina, autoritățile locale au hotărât să achiziționeze din bugetul local aparatele și substanțele dezinfectante, chiar dacă a fost foarte dificil să le găsească, în această perioadă.
De astăzi, a început montarea dispozitivelor, mai întâi în scările de bloc din partea de jos a orașului.
Sunt însă probleme în aprovizionarea cu substanțe dezinfectante, care se găsesc din ce în ce mai greu în toată țara.
În plus, primăriile trebuie să parcurgă un proces dificil, pentru achizițiile făcute din bani publici, de aceea e necesar ca Guvernul să modifice legea, iar aceste dispozitive să poată fi cumpărate mai ușor. Primarul Emil Moț cere Guvernului să intervină, pentru siguranța cetățenilor.

Slătinenii care s-au întâlnit astăzi cu primarul i-au mulțumit că are grijă de sănătatea lor. Edilul i-a asigurat că acțiunile de dezinfecție continuă și vor fi reluate, atât în interiorul blocurilor cât și pe străzi și trotuare.

Toate dozatoarele au fost predate, cu proces verbal, asociatiilor de proprietari sau, acolo unde acestea au fost desfiintate, unui reprezentant al locatarilor. Oamenii trebuie sa aiba grija de ele, pentru ca, daca vor fi bine pastrate, ii vor ajuta sa limiteze pericolul de imbolnavire.

Mâine, echipele de muncitori vor fi din nou pe teren, pentru a continua să monteze dispenserele cu soluții dezinfectante în toate scările de bloc din oraș.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE