Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutor pentru slătinenii izolați la domiciliu
20.03.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 6479

Slătinenii care sunt nevoiți să stea izolați la domiciliu pot conta pe ajutorul administrației locale. Asistenții comunitari țin legătura cu ei în permanență, îi întreabă dacă au discutat cu medicul de familie și le cumpără ce au nevoie. Alimente, medicamente, produse de igienă personală și de curățenie a locuinței pot fi trecute pe lista de cumpărături de cei care trebuie să rămână în casă.


Comitetul local pentru situații de urgență, condus de primarul Emil Moț, vine în sprijinul slătinenilor care sunt în izolare la domiciliu. Prin intermediul Direcției de Asistență Socială, autoritățile sună fiecare persoană de pe lista celor izolate și îi asigură pe oameni că pot cere ajutor.
Cei care sunt de mai multe zile în izolare apelează cu încredere la serviciile autorităților. Le transmit dimineața lista de cumpărături, apoi discută la telefon prețurile și variantele de produse. Cu ajutorul polițiștilor locali, angajatele Direcției de Asistență Socială merg la ușa persoanei izolate și îi lasă produsele.
Polițiștii locali și asistenții comunitari colaborează foarte bine cu cei care au nevoie de ajutor. La rândul lor, oamenii au înțeles că Primăria Slatina este alături de ei și nu au cerut niciodată mai mult decât alimente de strictă necesitate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020