Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Consiliul Județean a aprobat bugetul anului 2020
14.02.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 252

Consilierii județeni au aprobat astăzi bugetul pentru anul 2020. Banii sunt mult mai puțini decât în anii anteriori, iar cele mai mari pierderi, conform formulei de calcul a Guvernului, sunt pentru îngrijirea copiilor și bătrânilor. În aceste condiții, și sumele alocate investițiilor au fost reduse.


Consiliul Județean are, de astăzi, buget aprobat pentru anul în curs. Aproximativ 128 de milioane de lei i-au revenit județului Olt, suma fiind mult sub cea necesară. 110 milioane de lei trebuie să meargă către Direcția Generală de Asistență Socială, pentru îngrijirea copiilor și bătrânilor aflați în dificultate sau pentru persoanele cu handicap. Pentru restul banilor, prea puțini față de necesarul real, specialiștii au făcut calcule și strategii astfel încât să nu apară blocaje.
Lipsa acuta a banilor, cauzată de calculele total greșite ale guvernanților, se reflectă în mod sigur și asupra investițiilor. Nu vor mai putea demara proiecte noi, iar cele vechi vor continua doar datorită excedentului bugetar înregistrat anul trecut, respectiv 28 de milioane de lei.
Tot în domeniul sănătății, Consiliul Județean investește din bugetul propriu într-un sediu nou de Ambulanță, la Caracal. Anul acesta, vor începe lucrările la
noua stație pentru situații de urgență de la Dobroteasa, proiect aprobat anul trecut.
În ședința de astăzi a Consiliului Județean au fost aprobate și sumele care revin fiecărei localități din impozitul pe venit. Astfel, municipiile Slatina și Caracal au primit câte 1 milion de lei, orașele câte 500 de mii de lei, iar comunele cel puțin 150 de mii de lei fiecare.
 

consiliul judetean buget 2020 sedinta extraordinara
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020