Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Licitație pentru noua centură
19.11.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1189

Primăria Slatina pregătește licitația pentru desemnarea firmei care va realiza noua centură de ocolire a orașului. Drumul va porni din șoseaua care duce către Pitești, din zona ALRO și va ajunge în zona industrială de pe strada Drăgănești, pentru ca apoi să ajungă în drumul expres. Autoritățile mai au nevoie de o ultimă aprobare în parlament, pentru demararea acestui proiect.


Proiectul drumului care va face legătura între cele două zone industriale din Slatina și șoseaua de mare viteză este în stadiu avansat. Reprezentanții municipalității au explicat că, în scurt timp, va avea loc licitația pentru desemnarea executantului lucrării.
În paralel, autoritățile au în derulare un proiect de lege prin care să preia terenul Hergheliei Slatina, aflat în proprietatea statului. O parte din drum va traversa această parcelă.
Proiectul are nevoie de o ultimă aprobare din partea deputaților, iar traficul greu din Slatina se va muta pe noua șosea. Primarul Emil Moț a transmis că mizează și pe sprijinul deputatului liberal Gigel Știrbu, pentru obținerea aprobării în vederea preluării terenului de la herghelie.

Valoarea proiectului este de 58.440.178 lei, sumă fără TVA. Lungimea drumului este de 5,6 kilometri, șoseaua având o lățime de 10 metri, cu o bandă jumătate pe sens. Șase parcări pentru tiruri și mașinile de marfă vor fi dispuse pe acest traseu, fiind eliberate astfel străzile Cireașov, Pitești și Drăgănești, sufocate în prezent de mașinile mari parcate aici.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina│Petrecere tradițională de 1 Mai, la pădure

Tradiția slătinenilor de a petrece ziua de 1 Mai la Pădurea Strehareți a revenit. Într-o atmosferă de sărbătoare, oamenii au venit cu drag în locul lor preferat. S-au prins în hore și sârbe, au petrecut cu bere și mici alături de cei dragi și s-au relaxat într-un colț verde de poveste. La eveniment au participat și reprezentanții administrației locale și județene, dar și mai mulți senatori și deputați.
01 Mai 2024