Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Un oraș curat are cetățeni responsabili!
09.10.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 306

Nepăsarea şi ignoranţa cetăţenilor atinge cote maxime. Dovadă stau maldărele de gunoi aruncate la voia întâmplării pe lângă containerele de salubritate amplasate în punctele cheie ale cartierelor sau în zonele mărginașe ale orașului. Chiar dacă aceste zone sunt salubrizate periodic, deşeurile continuă să apară ca ciupercile după ploaie.


Gunoaiele aruncate la întâmplare, intenționat sau nu, sunt o problemă mai veche a orașului nostru. Strada Basarabilor, Prelungirea Tunari, Strada Văilor sau Aleea Plopilor sunt doar câteva exemple unde deșeurile de tot felul, nu sunt aruncate în spațiile special amenajate.
Mucuri de țigară, coji de semințe, ambalaje sau deșeuri menajere – acestea sunt cele mai frecvente lucruri aruncate pe stradă sau pe lângă containerele subterane special amenajate. Locuitorii se arată deranjați și au o părere nu foarte bună despre ceea ce se întâmplă în Slatina.
Reprezentanții Poliției Locale Slatina spun că de la începutul anului au fost aplicate mai multe sancțiuni pe raza municipiului, oamenii legii constatând că aceste abateri sunt destul de dese. Totodată, aceștia recomandă cetățenilor să respecte regulamentul și normele de salubritate, iar cei care nu se vor conforma vor fi sancționați cu amendă de la 500 la 2500 de lei.
Se pare, însă, că nici amenzile destul de piperate stabilite prin hotărâre de Consiliu Local nu îi sperie pe slătinenii certaţi cu mediul înconjurător. Cu toate acestea, oamenii sunt de părere că sancțiunile ar trebui să fie mai mari și mai multe, astfel încât vinovații să conștientizeze că natura trebuie respectată.
Facem și noi un apel la conştiinţa cetăţenilor, care ar trebui să înţeleagă faptul că un oraș frumos înseamnă un oraș curat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020