Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Amnistie fiscală pentru slătineni
16.09.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 745

Slătinenii care au acumulat datorii la bugetul local vor fi scutiți de plata penalităților, dacă își achită debitele până pe 15 decembrie. Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat astăzi condițiile în care cei cu datorii, persoane fizice sau juridice, vor putea beneficia de amnistie fiscală.


Primăria Slatina a supus transparenţei un proiect de hotărâre referitor la scutirea de la plata penalităților aferente obligaţiilor fiscale, restante la 31 decembrie 2018, datorate bugetului local. Proiectul poate fi consultat pe pagina de internet a primăriei, www.primariaslatina.ro, la secţiunea «Transparenţă decizională», până la data de 9 octombrie 2019. Apoi, va fi supus aprobării Consiliului Local Slatina.
După intrarea în vigoare a hotărârii, toţi contribuabilii interesaţi să beneficieze de efectele actului normativ trebuie să notifice Direcţia Generală Economică a Primăriei Slatina, cu privire la intenţia lor, până cel târziu în data de 15 decembrie 2019.
Iar când vine vorba de plată, sunt trei condiții pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții:
1. plata tuturor obligaţiilor fiscale principale restante la 31 decembrie 2018, inclusiv;
2. tuturor obligaţiilor fiscale principale şi accesorii cu termene de plată, cuprinse între 1 ianuarie 2019 – 15 decembrie 2019, inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor,
3. beneficiază de facilitatea fiscală şi contribuabilii care au efectuat, anterior datei de 31 decembrie 2018, plata tuturor obligaţiilor fiscale principale restante şi care nu mai figurează cu obligaţie principală ci numai cu accesorii.
Cererea de anulare a accesoriilor se face după efectuarea plăţii, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019, inclusiv. Autoritățile se așteaptă la o creștere a încasărilor, ca urmare a acestor facilități fiscale.
Nu vor putea beneficia de amnistie fiscală debitorii care se află în insolvenţă şi nici cei care se află în dizolvare, potrivit prevederilor legale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE