Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: 23 de milioane de lei, investiți în modernizarea și extinderea iluminatului stradal
12.08.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1073

Primăria Slatina va investi peste 22,9 de milioane de lei, în cea mai mare parte fonduri europene, pentru a moderniza și extinde iluminatul stradal din oraș. 37 de străzi, printre care și cele principale, vor fi iluminate cu ajutorul unor lămpi LED, a căror intensitate se va regla prin telegestiune.


Proiectul „Modernizarea, eficientizarea, extinderea sistemului de iluminat public și reabilitarea instalațiilor electrice din municipiul Slatina” înseamnă, în primul rând, o reducere importantă a cantității de electricitate utilizate pentru iluminatul stardal. De asemenea, cu ajutorul fondurilor europene, municiaplitatea va reuși nu doar să modernizeze rețelele vechi, ci să le și extindă, în zone în care s-a construit în ultimii ani și nu eistă rețea electrică stradală. „Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructura sistemului de iluminat public din municipiul Slatina, concomitent cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Consumul anual de energie primară va fi redus cu 392,2 kilowaţi oră pe an, iar gazele cu efect de seră vor scădea cu 52,12%”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.
Noul sistem permite reglarea intensității fiecărei lămpi în parte. Astfel, la ore târzii din noapte sau spre dimineață, când nu circulă nimeni pe stradă, se va putea reduce intensitatea luminii.
În total 16,5 kilometri de rețea de iluminat stradal va beneficia de modernizare sau extindere, prin intermediul proiectului finanțat în cadrul Programului Operațional Regional. Străzile vizate sunt: Artileriei, Tunari, Unirii, Victoriei, bulevardul A.I. Cuza, Cireaşov, Cornişei, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Libertăţii, Piteşti (inclusiv Piteştiul Vechi), Primăverii, 13 Decembrie, Ionaşcu, Măgurii, Mihail Kogălniceanu, Nordului, Ogrăzii, Oituz, Oltului, Poenii, Popa Şapcă, Profesor M.S. Andreian, Abatorului, Ştrandului, Strehareţi, Tudor Vladimirescu, Ulmului, Vadului, Varianta Oituz, Câmpului, Canal Sopot, Căpitan Aldescu,Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Caracostea, George Poboran, Grădişte.
Termenul asumat de municipalitate pentru finalizarea lucrărilor este septembrie 2022.
 

iluminat stradal slatina fonduri europene
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE