Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua Drapelului, afectată de pandemie
26.06.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 166

Ziua Drapelului Național a fost marcată, astăzi, și la Slatina. Manifestările au avut loc pe platoul din fața Prefecturii Olt, iar ceremonia a fost restrânsă și au fost respectate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii de Covid-19. Participanții au purtat mască de protecție și au păstrat distanța de siguranță, iar evenimentul s-a încheiat fără defilarea gărzii de onoare, așa cum se obișnuia la manifestările de acest gen.


În vremea pandemiei de coronavirus, autoritățile marchează momentele istorice prin ceremonii organizate cu respectarea măsurilor de protecție, pentru prevenirea îmbolnăvirii de coronavirus. Astăzi, la Slatina, a fost celebrată Ziua Drapelului Național, într-o atmosferă restrânsă și fără toate momentele la care eram obișnuiți să asistăm. Cu un număr mic de participanți, care au păstrat distanța de siguranță și au purtat mască de protecție, evenimentul a avut loc pe platoul din fața Prefecturii Olt.
Organizatorii au rostit câteva cuvinte despre însemnătatea istorică a acestei zile, după care a urmat înălțarea drapelului național.
Pentru evitarea aglomerării, la finalul manifestărilor nu a mai avut loc defilarea gărzii de onoare.
Drapelul tricolor a fost folosit prima data în Ţara Românească în 1834, ca steag de luptă, când domnitorul Alexandru Ghica a prezentat sultanului spre aprobare modelul drapelelor şi pavilioanelor navale de luptă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020