Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tone de deșeuri pe ape
15.01.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 239

Barajul Drăgănești a devenit barajul gunoaielor. Cantități mari de deșeuri, pet-uri și material lemnos plutesc pe luciul de apă. Garda de Mediu Olt a cerut autorităților locale și celor de la Hidroelectrica să îndepărteze gunoaiele în cel mai scurt timp, altfel vor fi aplicate sancțiuni drastice.


Tone de gunoaie plutesc pe ape în județul Olt. Este și cazul barajului Drăgănești, care în unele zone este acoperit de deșeuri, pet-uri și chiar lemne. Garda de Mediu Olt cunoaște situația și le-a cerut autorităților să rezolve cât mai repede această problemă.
Situația nu este întâlnită numai pe barajul de la Drăgănești, ci în toate zonele aflate în apropierea cursurilor de apă. Astfel primăriile au fost înștiințate să ia măsuri, pentru că există pericolul să se producă inundații din cauza acestor cantități mari de gunoaie din ape. Vinovați sunt cei care aruncă gunoaiele pe unde vor, dar și primăriile care nu au încheiate contracte pentru preluare deșeurilor și resturilor menajere.
Amenzile pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor, dar și pentru lipsa unui astfel de spațiu autorizat sunt cuprinse între 5.000 și 30.000 de lei. Iar pentru nerealizarea măsurilor dispuse de Garda de Mediu în timpul controalelor, amenzile pot ajunge până la 100.000 de lei.  

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE