Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slătinenii, invitați la marea sărbătoare
17.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 966

Din seria manifestărilor dedicate sărbătoririi a 650 de ani de atestare documentară a Slatinei face parte și acțiunea demarată zilele acestea de autorități: distribuirea a 31.000 de cărți poștale, câte una pentru fiecare locuință din oraș. Ilustrațiile, care cuprind un colaj cu Slatina veche și nouă, le vor aminti slătinenilor, peste ani și ani, despre această mare aniversare.


Dacă nu vor reuși să ajungă la evenimentele organizate de primărie pentru a sărbători 650 de ani de atestare documentară a Slatinei, cu siguranță vor rămâne cu o amintire despre acest moment important din istoria orașului. Slătinenii primesc zilele acestea din partea autorităților cărți poștale, cu tema „Slatina 650”.
Distribuirea cărților poștale reprezintă doar o parte din seria activităților dedicate acestei sărbători.
Reprezentanții municipalității, ajutați de cei ai Prefecturii Olt, au reușit să obțină aprobare pentru a aduce, pentru prima dată la Slatina, documentul de atestare a orașului, vechi de 650 de ani. Slătinenii îl pot vedea sâmbătă, începând cu ora 10.00, la sediul primăriei.
Un alt moment important al manifestărilor este și intonarea imnului Slatinei, în interpretarea Corului Symbol, al Patriarhiei Române, în deschiderea Zilelor Slatinei. Imnul, despre existența căruia știu puțini slătineni, va răsuna și pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, de la ora 17.00,
într-un concert aniversar al acestui cor renumit, înființat și condus de maestrul Jean Lupu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019