Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina│A început vaccinarea populației
20.01.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1207

Centrul de vaccinare anti-COVID 19 de la Slatina este pregătit pentru imunizarea populației. Personalul este bine instruit, iar oamenii se simt în cele mai sigure condiții. Majoritatea slătinenilor spun că s-au programat singuri, prin intermediul platformei și trag un semnal de alarmă medicilor de familie să se implice mai mult în această campanie de vaccinare.


Centrul de vaccinare anti-COVID 19 de la Slatina este gata să-i întâmpine pe oameni în cele mai sigure condiții. Conducerea Direcției de Asistență Socială Slatina, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Slatina au decis ca acest centru să fie în incinta fostului Colegiu Agricol „Carol I”. Încă de la intrare, slătinenii care vin să se vaccineze sunt întâmpinați de doi agenți ai Poliției Locale Slatina care efectuează primul triaj epidemiologic.
Oamenii sunt îndrumați, apoi, către punctul de triaj. Acolo sunt așteptați de personalul medical specializat și bine instruit și sunt consultați, după care se decide dacă sunt apți pentru vaccinare. Atât conducerea Direcției de Asistență Socială Slatina, cât și cadrele medicale spun că este recomandat ca cei care vin să se vaccineze să fie sinceri în discuțiile cu medicii, pentru a evita apariția unor reacții adverse.
Următoarea etapă este vaccinarea propriu-zisă. Serul, depozitat în condiții conforme cu legislația în vigoare, este preparat pe loc și administrat de către asistentele medicale ale Direcției de Asistență Socială Slatina.
Procedura devine, apoi, o simplă formalitate. Slătinenii primesc acel „pașaport” de vaccinare și sunt îndrumați către sala de supraveghere. Timpul optim de așteptare este de 15-20 de minute, astfel încât cadrele medicale să fie sigure că nu sunt șanse de apariție a unor efecte adverse.
Programarea oamenilor, în această fază, se poate realiza în două moduri: prin intermediul medicului de familie sau pe cont propriu. Teoretic, pentru persoanele cu afecțiuni cronice programarea trebuie făcută de către medicul de familie. Majoritatea slătinenilor spun că s-au programat singuri, prin intermediul platformei și trag un semnal de alarmă medicilor de familie să se implice mai mult în această campanie de vaccinare.
Până la această dată, în județul Olt s-au vaccinat 4.297 de persoane. Și în ceea ce privește programările pentru vaccinarea împotriva virusului SARS COV-2, situația este îmbucurătoare. Pentru perioada 18 ianuarie – 10 februarie 2021 sunt programați 7.386 de olteni.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE