Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sindicatul Utalim, decapitat
15.12.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 700

Un vechi lider al Sindicatului Uranus din cadrul Societății Utalim din Slatina a fost concediat chiar înainte de pensionare. Gheorghe Marancea este unul dintre cei mai vechi salariați și acuză conducerea societății de numeroase abuzuri, atât la adresa lui, cât și a celorlalți muncitori. Acesta a contestat decizia desfacerii contractului de muncă și așteaptă acum soluția instanței de judecată. Conducerea Cartel Alfa îi susține pe membrii Sindicatului Uranus și va picheta Prefectura Olt pe 11 ianuarie.


O serie de nereguli la SC Utalim SA Slatina au fost semnalate, astăzi, de membrii Sindicatului Uranus, din cadrul fabricii. Gheorghe Marancea, unul dintre cei mai vechi angajați și lider de sindicat, a fost concediat într-un mod abuziv, susține acesta, motiv pentru care a acționat conducerea în instanță.
Sindicaliștii de la Utalim, afiliați Confederației Naționale Cartel Alfa - Filiala Olt, sunt susținuți și de membrii acestei organizații, care au făcut astăzi o conferință de presă, pentru a vorbi despre această situație. Președintele Cartel Afla, Cristel Ioțu, a spus că a purtat discuții cu reprezentanții Utalim, dar aceștia au acționat tot împotriva legii.
Și alți angajați ai fabricii au avut de suferit.
Marancea susține că societatea a fost sancționată în repetate rânduri de instituțiile statului, pentru încălcarea drepturilor salariaților.
Președintele Cartel Afla vrea chiar să organizeze un miting de protest în fața Prefecturii Olt.
Sindicatul Uranus a rămas în prezent fără conducere. SC Utalim SA era cunoscută pe vremuri ca fiind un mare producător de utilaje alimentare. De la mii de salariați, în prezent mai sunt doar câteva zeci, firma fiind pe cale de dispariție.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020