Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Simulare de incendiu la spital. Medicii, evacuați
17.02.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 193

Desfășurare de forțe la Spitalul Județean de Urgență Slatina. ISU Olt a simulat producerea unui incendiu la două dintre secțiile medicale. Acțiunea a urmărit verificarea traseelor pentru evacuarea pacienților și a personalului medical, dar și pregătirea și instruirea medicilor pentru a evita o tragedie ca cea de la Spitalul Matei Balș din București.


 Un exercițiu cu zeci de forțe în teren a avut loc astăzi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Pompierii au pus la punct un scenariu prin care au verificat modul de acțiune al angajaților spitalului până la intervenția echipajelor specializate, dar și traseele de evacuare pregătite pentru o situație de urgență. Simularea a avut ca scop prevenirea unui incendiu de proporții, ca cel de la Spitalul Matei Balș din București.
Conform scenariului, la un cabinet de consultații de la etajul patru al spitalului, unde își desfășoară activitatea secțiile ORL și Oftalmologie, izbucnește un incendiu la un sistem de calcul. Toată lumea a fost evacuată din cele două secții. După încheierea exercițiului demonstrativ s-a trecut la instruirea personalului medical.
Astfel de acțiuni au loc periodic, în județul Olt, nu doar în spitale, ci și la instituțiile publice și private. Iar scopul lor este acela de pregătire, informare și prevenire.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE