Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Scafandru ISU Olt: sfaturi salvatoare de la înec
27.07.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2641

Nu intrați în apă sub influența alcoolului, evitați zonele în care curenții de apă sunt puternici, iar dacă vă plimbați cu barca sau altă ambarcațiune, vesta de salvare este obligatorie!” Sunt sfaturile scafandrilor ISU Olt, care încearcă astfel să prevină incidentele nedorite ce pot apărea la mare sau la piscină pe timpul verii.


 Tragedia de la Corabia, unde un tânăr de 21 de ani s-a înecat duminică, în Dunăre, ar fi putut fi evitată, spun scafandrii olteni, dacă cei aflați pe ambarcațiunea care s-a răsturnat ar fi purtat vestă de salvare. Potrivit datelor Poliției Olt, niciunul dintre tineri nu avea acest accesoriu salvator de la înec. Pentru a preveni astfel de nenorociri, scafandrii de la ISU Olt transmit câteva sfaturi extrem de importante pentru prevenirea înecului.
De asemenea, trebuie evitat scăldatul în râuri, lacuri și canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile și curenții sunt foarte puternici. Iar după consumul de alcool este interzis scăldatul, avertizează scafandrii. Cât despre vesta de salvare, aceasta ne poate salva viața.
În această perioadă, scafandrii olteni sunt detașați pe litoral, pentru a participa la misiuni de salvare a celor care se aventurează în larg sau ignoră semnificația steagurilor de avertizare. Până în prezent, ei au intervenit pentru salvarea mai multor persoane aflate în pericol de înec.
În toată această perioadă, în județul Olt, intervențiile sunt asigurate de scafandrii din județele învecinate. De la începutul anului, trei oameni au fost înghițiți de ape.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE