Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prefectul și-a bătut joc de Ziua Unirii
24.01.2020
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 8688

Momente penibile, astăzi, la ceremonialul militar dedicat Zilei Unirii Principatelor, generate de prefectul Florin Homorean. Liberalul nu a respectat legea privind ceremoniile oficiale legate de ordinea depunerii coroanelor, a politizat evenimentul și l-a început înainte de ora anunțată, apoi a dat vina pe Centrul Militar pentru toate aceste gafe.


Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române au fost organizate în bătaie de joc de Prefectura Olt, la Slatina. Sub conducerea lui Florin Homorean, căruia îi revine, potrivit legii, misiunea de a aproba organizarea evenimentului, n-a ținut cont de nicio regulă. Mai întâi, în invitația transmisă presei, a anunțat că ceremonialul începe la ora 9.30. Reprezentanții instituțiilor au fost anunțați să vină la ora 10.00, dar activitățile au început la 9.50. Au urmat momente jenante pentru prefectul liberal Homorean, care a fost invitat să citească mesajul premierului Ludovic Orban. Pe lângă faptul că discursul a făcut referire la echipa guvernamentală, într-un moment total nepotrivit, prefectul n-a fost în stare nici măcar să îl citească, în mod coerent. A sărit peste cuvinte și a pierdut sensul propozițiilor, cu mâinile tremurând-i pe clipboard. Iar la final a citit de pe foaie inclusiv numele premierului, șeful său de partid căruia îi mulțumea, într-o altă scenă penibilă, atunci când a depus jurământul de prefect.
Iar momentul care a sfidat orice limită a bunului simț a fost cel în care prefectul Homorean, persoana care aprobă organizarea ceremonialului, a decis că el trebuie să depună primul coroană la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Asta în condițiile în care, Legea 215/2016, privind ceremoniile oficiale, specifică foarte clar ordinea în care se depun coroanele de flori.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020