Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ploile abundente le-au inundat gospodăriile
23.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 7961

Mai multe localități din județul Olt au fost afectate zilele acestea de inundații. Reprezentanții Apelor Române spun că râurile nu au ieșit din matcă, iar cauzele țin de infrastructura din zonele respective. Angajații Sistemului Hidrotehnic Independent Jitaru evaluează în acest moment pagubele, iar oamenii speră că vor primi un ajutor din partea Guvernului.


Cantitățile mari de precipitații din ultima perioadă au inundat mai multe drumuri, gospodării și terenuri agricole din județ. Specialiștii în domeniu spun că fenomenul s-a produs fie din cauza infrastructurii subdezvoltate din zonele respective, fie din cauza fenomenului de băltire, rezultat al strângerii unei cantități mari de apă într-un timp foarte scurt.

Angajații Sistemului Hidrotehnic Independent Jitaru sunt pe teren în localitățile afectate de inundații pentru a evalua pagubele. După ce vor centraliza datele, aceștia vor înainta raportul instituțiilor din subordinea Guvernului, care vor decide dacă oamenii vor primi ajutor financiar din partea statului.
Agenția Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea de cod galben de ploi până miercuri dimineață. Reprezentanții instituțiilor care monitorizează activitatea râurilor din județ spun că nu există riscuri de revărsare a cursurilor de apă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE