Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, pe harta civilizației dacice
13.12.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 511

Polițiștii din Olt, care au descoperit o brățară dacică unicat la un localnic din comuna Optași Măgura, au fost felicitați de procurorul general al României și managerul Muzeului Național de Istorie. Marți, la București, a avut loc o conferință de presă, unde au fost prezentate noi detalii despre această descoperire și procedurile care urmează. Autoritățile județene și reprezentanții muzeului din Olt au făcut demersuri pentru ca brățara să intre în patrimoniul instituției de cultură.


Conferința de presă a fost susținută de Ernest Oberlander Târnoveanu, managerul Muzeului Național de Istorie, Augustin Lazăr, procurorul general al României, dar și Bogdan Despescu, inspector general al Poliției Române. Din județul Olt au mers la București Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Olt, Gheorghe Iorga, director al Direcției de Cultură, dar și reprezentanți ai Poliției Județene.
Brățara a fost descoperită la un bărbat din comuna Optași Măgura, care susține că a găsit-o în urmă cu doi ani, în curtea gospodăriei sale, în timpul unor lucrări. În luna noiembrie, acesta a încercat să o vândă. Oamenii legii au aflat și i-au ridicat brățara de la domiciliu. Polițistul care a ridicat obiectul valoros se numește Alexandru Nistor și este șeful Postului din Optași Măgura. El a povestit, ieri, cum s-a întâmplat totul.
Augustin Lazăr, procurorul Parchetului General al României, i-a felicitat pe polițiștii din Olt.
Șeful Poliției Române spune că, de-a lungul timpului, polițiștii au recuperat multe obiecte de patrimoniu.
Bărbatul la care a fost găsită brățara ar putea avea probleme cu legea, pentru că nu a predat obiectul în cele 72 de ore legale. În plus, acesta ar fi intervenit asupra sa cu diverse obiecte tăietoare, deteriorându-l. Brăţara din aur de 24 karate, are peste 100 grame și a fost datată în secolul I a. Chr.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020