Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Haosul dinaintea începerii școlii
08.09.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 162

Haos total în Guvern. Mai sunt câteva zile până la începerea oficială a școlii și, până acum, cei care ar trebui să fie responsabili de educația copiilor, de la primul-ministru, la Ministerul Educației și până la reprezentanții inspectoratelor școlare, au gestionat situația într-un mod dezastruos. Ghidurile de funcționare sunt doar cu titlu de recomandare, tabletele sunt încă un vis departe de realitate, scenariile particulare sunt neasumate, iar protecția elevilor și a cadrelor didactice a fost plasată în grija autorităților locale. Așa se face că primăriile s-au trezit peste noapte că trebuie să aibă grijă de sănătatea elevilor și profesorilor.


Pe 14 septembrie începe școala! Pare că este singura certitudine pe care Guvernul României și Ministerul Educației o au în acest moment. În rest, totul seamănă cu o nebuloasă pe care nimeni nu știe să o gestioneze. Reprezentanții inspectoratelor școlare din țară nu au dat nici până acum școlilor direcții clare de funcționare, iar asta din cauza incertitudinilor autorităților centrale și a greșelilor frecvente pe care le fac. Acest lucru îi poate afecta enorm de mult pe copii, care, și-au exprimat mereu dorința de a se întoarce din nou în bănci. Un astfel de exemplu întâlnim și în județul Olt, în localitatea Tătulești. Din cauza unei erori a raportării de cazuri, școala de aici este obligată să funcționeze în scenariul hibrid.
Bâlbele de gestionare au tot continuat să apară. Ministrul Educației, Monica Anisie, anunța cu fast că toți elevii defavorizați vor primi tablete din partea statului. Însă, procedura de achiziție a acestor device-uri a eșuat lamentabil.
Întrebat câte tablete a solicitat județul Olt, inspectorul școlar general nu a putut da un răspuns clar. Nu i s-a comunicat de la minister până la momentul conferinței de presă câte tablete va primi Oltul și nici nu s-a făcut o centralizare a solicitărilor.
Și în ceea ce privește declarația pe proprie răspundere pe care părinții trebuia să o completeze, lucrurile au fost neclare, astfel încât au reușit să creeze agitație în rândul acestora.
Haosul din învățământ a creat un efect de domino. Principalii factori de decizie - Guvernul, primul ministru, Ministerul Educației, inspectoratele școlare - nu au fost capabili să gestioneze începerea noului an școlar în siguranță și au aruncat întreaga responsabilitate pe umerii administrațiilor locale. Primăriile s-au văzut obligate să ia o poziție fermă și să acționeze rapid pentru a proteja elevii și cadrele didactice. La Slatina, situația este una fericită, problema fiind rezolvată prompt și eficient. La inițiativa primarului Emil Moț, echipa de consilieri locali a decis ca fiecare unitate de învățământ să primească bani pentru asigurarea necesarului de măști și materiale dezinfectante.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE