Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Efectele izolării asupra copiilor
13.05.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 213

Se împlinesc aproape două luni de când starea de urgență a fost instaurată, iar cei mici au fost nevoiți să stea în casă. Chiar dacă au fost feriți de riscul contractării virusului chinezesc, psihologii atrag atenția că celor mici nu le-a fost ușor să respecte restricțiile. În plus, ei pot dezvolta diferite probleme cum sunt cele legate de vedere, de obezitate sau de comportament.


Au trecut aproape două luni de când restricțiile de părăsire a domiciliului au intrat în vigoare, iar copiii au fost cei mai afectați. Au fost ținuți în case pentru siguranța lor și poate rar au ieșit pentru câteva minute în fața blocului. Izolarea poate genera însă probleme medicale și psihologice, spun specialiștii.
Atât copiii, cât mai ales părinții, trebuie să fie conștienți de faptul că pericolul de contractare a virusului chinezesc încă există. De ceea trebuie să respecte în continuare anumite reguli. Activitățile sportive în grup, jocurile cu prietenii vor fi în continuare interzise.
În această perioadă este necesar să avem grijă de modul cum copiii vor fi protejați și emoțional, nu doar medical. Psihologii recomandă părinților să poarte discuții deschise cu ei și să îi învețe faptul că revenirea la viața de dinainte trebuie făcută pas cu pas.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE