Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ceramică valoroasă, descoperită la Slatina
26.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 353

Descoperire valoroasă în urma săpăturilor arheologice de la Slatina. Specialiștii care lucrează în șantierul arheologic au găsit diverse obiecte de ceramică de Vădastra, dar și trei fragmente ceramice pictate. Este o descoperire extrem de importantă, care aduce o contribuție deosebită la cunoașterea sit-ului arheologic de la Slatina, spune istoricul Aurelia Grosu. Cercetarea este pe final, iar echipa care a căutat aici obiecte de valoare și-a dus planul la bun sfârșit.


Prin ploaie, vânt sau caniculă, o echipă de cercetărori lucrează, de apropae o lună, în șantierul arheologic deschis în locul în care se va construe un bloc de locuințe, pe Aleea Viorelelor, la Slatina. Este o cercetare pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați, iar cea mai mare descoperire a fost făcută ieri. Specialiștii au găsit obiecte din ceramică de Vădastra, dar și fragmente ceramice pictate.
În locuința descoperită aici au fost identificate obiecte lucrate cu finețe și multă pricepere, datând încă de la 5.500-4.500 a. Hr,
Cercetarea este la final, iar obiectivul a fost atins: au fost făcute descoperiri care vor rămâne în istoria orașului Slatina.
Terasa stângă a pârâului Sopot, în prezent Aleea Viorelelor este locul din care începe istoria Slatinei. Aici au fost descoperite, de-a lungul timpului, dovezi incontestabile că tot acel perimetru a fost locuit în mod continuu, încă din anii 5.500- 5.000 înainte de Hristos.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020