Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ceramică valoroasă, descoperită la Slatina
26.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 294

Descoperire valoroasă în urma săpăturilor arheologice de la Slatina. Specialiștii care lucrează în șantierul arheologic au găsit diverse obiecte de ceramică de Vădastra, dar și trei fragmente ceramice pictate. Este o descoperire extrem de importantă, care aduce o contribuție deosebită la cunoașterea sit-ului arheologic de la Slatina, spune istoricul Aurelia Grosu. Cercetarea este pe final, iar echipa care a căutat aici obiecte de valoare și-a dus planul la bun sfârșit.


Prin ploaie, vânt sau caniculă, o echipă de cercetărori lucrează, de apropae o lună, în șantierul arheologic deschis în locul în care se va construe un bloc de locuințe, pe Aleea Viorelelor, la Slatina. Este o cercetare pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați, iar cea mai mare descoperire a fost făcută ieri. Specialiștii au găsit obiecte din ceramică de Vădastra, dar și fragmente ceramice pictate.
În locuința descoperită aici au fost identificate obiecte lucrate cu finețe și multă pricepere, datând încă de la 5.500-4.500 a. Hr,
Cercetarea este la final, iar obiectivul a fost atins: au fost făcute descoperiri care vor rămâne în istoria orașului Slatina.
Terasa stângă a pârâului Sopot, în prezent Aleea Viorelelor este locul din care începe istoria Slatinei. Aici au fost descoperite, de-a lungul timpului, dovezi incontestabile că tot acel perimetru a fost locuit în mod continuu, încă din anii 5.500- 5.000 înainte de Hristos.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE