Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Căldura devine tot mai greu de suportat
02.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 214

Temperaturile tot mai ridicate îi afectează pe mulți dintre cei cu probleme de sănătate. Cardiacii sunt cei mai expuși pericolului, iar medicii le recomandă să se hidrateze bine și să evite expunerea la soare. Până în prezent, nu au fost înregistrate incidente din cauza căldurii, însă medicii se așteaptă la un val de astfel de solicitări, motiv pentru care le recomandă oamenilor să stea în casă, mai ales la orele de vârf.


Sunt anunțate temperaturi caniculare pentru județul Olt, astăzi și mâine. Meteorologii spun că asistăm la primul val de caniculă din acest an, cu temperaturi de 35-36 de grade celsius, și izolat 37 de grade și disconfort termic accentuat.
Astfel, medicii se așteaptă la un val de solicitări, în aceste zile, și le recomandă vârstnicilor să ia câteva măsuri de protecție, pentru a suporta mai ușor căldura sufocantă.
Consumul de lichide și evitarea expunerii la soare sunt cele mai importante măsuri de protecție, în zilele caniculare. Foarte importantă este și respectarea medicației, mai spun specialiștii.
Vârstnicii spun că încearcă să respecte indicațiile medicilor și evită, pe cât posibil, expunerea la soare, la orele amiezii.
De asemenea, de mare ajutor sunt consumul de legume și fructe proaspete, dar și consumul de iaurt. Trebuie evitate, în schimb, cafeaua, alcoolul și efortul fizic.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020