Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Brățara dacică s-a întors acasă
08.09.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 330

Brățara dacică de la Optași-Măgura a revenit pe meleaguri oltenești. Muzeul Județean Olt a reușit să aducă acasă comoara istorică de la Muzeul Național de Istorie din București. Începând de astăzi, iubitorii de cultură și de istorie vor putea admira brățara la sediul instituției. Valoarea comorii dacice este estimată la aproximativ 40.000 de euro.


Brățara dacică descoperită la Optași-Măgura a fost adusă acasă. După mulți ani de negocieri și de discuții, Muzeul Județean Olt a reușit, astăzi, să intre definitiv în posesia comorii. La eveniment au fost prezenți atât reprezentați ai autorităților județene, cât și invitați de la nivel național.
Directorul Muzeului Național de Istorie din București s-a arătat indignat de faptul că brățara a ajuns foarte târziu în posesia statului. Și asta pentru că artefactul istoric a fost rupt, valoarea acestuia fiind sever avariată.
Valoarea brățării de aur de la Optași-Măgura este confidențială, însă, pe surse, se estimează a fi evaluată la aproximativ 40.000 euro.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt│Sute de infecții respiratorii și pneumonii

Sute de olteni au fost diagnosticați cu viroze, în ultimele zile. Reprezentanții DSP Olt spun că cea mai afectată categorie este grupa de vârstă 0-19 ani. Majoritatea se tratează acasă, puțini fiind cei cu formă severă de boală, care au necesitat internarea. Astfel, din cele peste 500 de cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână în județul Olt, 53 de pacienți au necesitat supraveghere și tratament în spital.
19 Oct 2021