Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alegeri civilizate în Olt
11.11.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 230

Primul tur de scrutin pentru alegerea Președintelui României s-a încheiat. Spre deosebire de alți ani, scandalurile și incidentele electorale au fost minore și puține la număr. Nici predarea buletinelor de vot și a proceselor verbale nu a mai fost o bătaie de cap, Prefectura Olt organizând mult mai bine acest proces.


Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a încheiat fără prea multe incidente. Imaginea de ansamblu a fost una destul de liniștită, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean înregistrând doar 11 sesizări. La Piatra Olt, o persoană a încercat să-şi exercite dreptul la vot de două ori, iar în localitatea Făgețelu, cererea de urnă mobilă a unui bărbat de 65 de ani a fost respinsă, fiind considerată nefondată. În ambele cazuri au fost deschise dosare penale. Tensiunea alegerilor și excesul de zel, l-au îndemnat pe un cetățean să sune în repetate rânduri la serviciul de urgență 112 pentru a sesiza faptul că angajaţii Primăriei Tia Mare transportă cu autoturisme persoane la vot, încercând să fraudeze alegerile. Fapta nu a fost confirmată, iar persoana reclamantă a fost sancționată cu amendă.
Nici cozile la depunerea proceselor verbale și a buletinelor de vot nu au mai existat. Dacă înainte președinții recurgeau la tot felul de tertipuri pentru a ajunge mai repede la comisia de validare, anul acesta totul a decurs în mod civilizat.
Prezența la urne a primului tur de scrutin, pe țară, a fost de 47,66%, printre județele fruntașe numărându-se Ilfov, Cluj, Sibiu, Brașov, Giurgiu, Alba și Olt. Pentru candidații intrați în turul doi urmează o nouă bătălie de foc, ce va avea loc pe 24 noiembrie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE