Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
24 ianuarie│ Primul pas spre modernitate
25.01.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 187

Ziua de 24 ianuarie este o zi importantă a istoriei noastre. Cunoscută drept ziua în care s-a înfăptuit Mica Unire, această zi a fost omagiată an de an de către autorități, dar și de instituțiile de cultură.


24 ianuarie 1859 – primul pas al modernizării României de astăzi. În această zi, Moldova și Țara Românească se uneau sub dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, împlinind, astfel, dorința întregului popor.
Slatina a fost și ea parte a procesului de unificare și de modernizare a țării. De-a lungul domniei sale, Alexandru Ioan Cuza a făcut mai multe vizite aici, fiind un personaj extrem de îndrăgit de către slătineni.
În ultimii ani, ziua de 24 ianuarie a fost omagiată cu fast. În 2019, sute de călușari s-au adunat pe Esplanada Slatinei și au creat un moment artistic inedit în cinstea Unirii Principatelor. Într-un material realizat de cei de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” se vede, de sus, cum talentații artiști reușesc să formeze conturul României de astăzi.
Anul acesta, Mica Unire a fost marcată într-un cadru restrâns. Fără paradă și fanfară militară, reprezentanții administrației au ținut scurte cuvântări, după care au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE